Tratament ochi umflati


Tratamentul ochilor umflati
Daca exista o parte a fetei care trateaza surmenajul, insomnia si trecerea inexorabila a timpului, aceasta este reprezentata de pleoape.
Daca pleopaele incep subit sa se umfle, iar acest efect dureaza mai multe saptamani sau luni, este indicat a se cosulta un medic oftamilog. Edemele pleoapelor pot fi cauzate de diverse afectiuni cum ar fi:
1. Alergia: una din cele mai frcvente cazuri. in acest caz umflarea pleoapelor este insotita de mancarimi, roseata si senzatia de "nisip in ochi". Cauza poate fi locala(datorita unor mosmetice,a fumului, ojei), sau generale(datorita unei alergii alimentare).

2. Conjuctivita: numita popular "urcior", este datorita unui microb si apare ca rezultat inflamatia pleoapei. Cu ajutorul picaturilor de Colir, sau a unguentelor cu antibiotice, aceasta inflamatie trece in cateva zile.

3. Bboli renale sau tiroidiene: sau cazuri mai rare, numai medicul fiind cel care va stabili un diagnostic.

TRATAMENTE NATURISTE
Inflamatia pleoapelor poate fi provocata de o proasta digestie sau de plans indelungat. Chiar si dupa o noapte de somn ochii au nevoie de revigorare. Pentru a scapa de "ochelarii negri" care camufleaza pleoapele umflate, se recomanda urmatoarele retete:
*Ceaiul negru bogat in tanin, "trage" apa care stagneaza in testuri. Cel mai bine este sa se aplice pliculete de ciai , dupa ce au fost cufundate in apa incalzita, racite putin, direct pe pleoapele inchise.
*Laptele, folosit in comprese reci, timp de 10 minute face adevarate minuni. Nu se cunoaste exact efectul acidului lactic, al glucozei sau calciului asupra ochiului.
Albastrelele (neghina), cunoscute sub denumirea populara de "sparge-ochelari", se folosesc maruntite in amestec cu roua sau apa de ploaie sub forma de compresie. Au efect astringent si calmant.
*Susanul, se foloseste prin aplicarea unui saculet de seminte direct pe pleoape , timp de 15 minute. Are efect relaxant

TRATAMENT REFLEXOTERAPEUTIC:
Se maseaza punctele reflexogene din jurul ochilor, pentru a inbunatatii circulatia sangelui; in zona glandelor suprarenale, pentru stimularea producerii de cortizon; in zonele limfatice, corp superior, pentru stimularea rezistentei organismului, mai ales in zona capului si a ochilor.
Schema de masaj: zona reflexa ochi, punctul 8, timp de 3-5 minute pentru ochiul afectat si 2-3 minute pentru ochiul sanatos; zona refleza surarenale, punctul 23, timp de  3-5 minute pe fiecare picior; zonele limfatice, punctul 39, timp de 3 minute pe fiecare picior.
-->

2 comentarii:

  1. posibil sa fie bune aceste leacuri in insomnii minore,dar in cele severe ce leacuri pot exista?Sunt incorsetata de insomnie crancena de 8 luni si simt ca,, clachez! stie cineva ceva plante care fac intra devar minuni? Ca de tratamentele medicamentoase m am ales doar cu zdravene,reactii adverse si sechele!(Avis amatorilor)! Astept o planta sau un derivat care sa ma tintuiasca in perna macar cateva zile! multumesc ca mi permite ti sa fac ,haz de necaz! Sa dormiti bine!O somnambula irecuperabila!

    RăspundețiȘtergere
  2. pungile de sub ochi cu cearcane si riduri,se pot ameliora sau trata in mod naturist? cine are leacuri pentru acest mare inconvenient al aspectului deplorabil,al fetei??? multumesc! Maryna!

    RăspundețiȘtergere