Urciorul


Urciorul (Orgeletul sau hordeolum)
Unele persoane se trezesc cu o umflatura la ochi, care este dureroasa. Tabloul este dinamic din punct de vedere estetic si nu numai. Retetele miraculoase nu intarzie sa apara de la cunostinte sau prieteni, dar efectul se lasa dureros asteptat.
Decorate cu gene lungi si umbroase, pleoapele adapostesc in grosimea radacinilor genelor si o serie de glande dispuse spre interiorul lor, dar si spre exterior. Inflamatia stafilococica supurativa a unora sau altora dintre aceste glande, dau orgeletul sau urciorul. Deci problema este la pleoapa nu la ochi.
Cum incepe? incepe cu o mica umflatura la maginea pleoapei, o roseata locala, iar in cateva zile durerea creste in intensitate,, devine vie si la palpare se descopera un punct dureros. In aceasta faza trebuie ca bolnavul sa se adreseze medicului, iar pe ochi sa aplice comprese reci.Dca nu se face acet lucru, apare u punct dureros, galben, purulent. Daca inflamatia prinde glandele dinspre interiorul pleapei, apare orgeletul intern, manifestarile sunt mult mai accentuate, edemul pleoapei este mult mai mare, abcesul tinzand sa se intinda prin conjunctiva spre ochi. In aceasta faza , compresele calde grabesc formarea si drenare colectiei purulente si diminuare durerii.
Cum se trateaza? Uneori orgeletul apare in serie si se recurge la un vaccin antistafilococic. In afara evolutiei normale, pot aparea compicatii cum ar fi: inchistarea, prinderea tesutului gras al orbitei, infectarea glandelor lacrimare. Colectia purulenta poate fi punctionata, dar niciodata stoarsa. Tratamentul local cu antibiotice trebuie facut sub supraveghere medicala de specialitate.

TRATAMENT NATURIST
*Dieta crudivora, bogata in vitamine, enzime
*Baie calda la ochi, zilnic timp de 10-15 minute cu urmatoarele plante:
*Aloe, silur, ruta, pelin, salvie, musetel, nalba (flori). Cate o lingurita din fiecare, se amesteca, se infuzeaza 5 minute in 500 ml apa clocotita. Se face baie de ochi in infuzie calduta, clipind in apa.
*Albastrele infuzate in apa clocotita, se 2-3 bai pe zi
*10 gr frunze de patlagina, 5 gr albastrele, 5 gr sulfina. Se amesteca, se pune 150 ml apa clocotita, se infuzeaza 15 minute, se strecoara, se face baie la ochi.
*Baia de abur a capului, cu musetel, coada soricelului, cimbrisor, o data pe zi.
*Compresa cu infuzie de silur, musetel, coada soricelului, aplicat pe ochi timp de 30 de minute, de 2-3 ori pe zi.
*Compresa cu infuzie de silur, pe timpul noptii.
*Baiea vitala de 2 ori pe zi, timp de 25 minute.
*Cataplasma cu lut pe ochi, de 2 ori pe zi.
*Dusul rece al fetei , de 2 ori pe zi.
-->

Un comentariu:

  1. Eu am inchis si deschis ochiul bolnav la un urcior de pamant 3 zile de trei ori a cate 10 inchideri si deschideri de ochi si mi-a trecut. Nu este minciuna sau vrajeala, am aflat-o de la batrani.

    RăspundețiȘtergere